Vóór de zwangerschap

Ook als man is het goed om je bewust te zijn van een aantal zaken op het moment dat jullie een kinderwens hebben.

Spoedvraag? Bel ons 24/7

0341 356 525

Als je zwanger wilt worden kun je zorgen voor een gezonde start voor jullie baby. Dit doe je door samen met je partner gezond te leven, het liefst al een half jaar voor de bevruchting. Sommige stoffen kunnen namelijk al gevaarlijk zijn voor jullie kindje als je nog niet zwanger bent. Ook de eerste periode als je net zwanger bent en je het zelfs nog niet weet, is een hele belangrijke periode voor de gezondheid van je kind. In deze eerste weken van de zwangerschap ontwikkelt een baby zich razendsnel.

Concreet houdt dit in dat je start met foliumzuur, gezond en gevarieerd eet en regelmatig beweegt. Sommige medicijnen mogen niet gebruikt worden in de zwangerschap. Gebruik je medicijnen vraag dan aan je huisarts of aan ons of je deze middelen mag blijven gebruiken tijdens de conceptie en/of zwangerschap.

Verder is het voor jullie beide heel belangrijk om voor de zwangerschap te stoppen met roken en het gebruik van alcohol en/of drugs. Deze middelen hebben allemaal invloed op jullie vruchtbaarheid en de gezondheid van de baby!

Je kunt bij ons terecht met al je vragen over zwanger worden of als zwanger worden niet vanzelf gaat. Soms is het mogelijk om vragen telefonisch te beantwoorden en anders ben je van harte welkom op ons kinderwensspreekuur. Je kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken.

Kijk voor meer informatie ook op www.strakszwangerworden.nl

Leer ons kennen

Het 9 maanden plan

Stap voor stap door jouw zwangerschap