De bevalling

Dan is het zover, de bevalling kondigt zich aan. Meestal start een bevalling met weeën, in 10% met gebroken vliezen.

Spoedvraag? Bel ons 24/7

0341 356 525

Dan is het zover, de bevalling kondigt zich aan. Een gebeurtenis waar je misschien naar uit hebt gekeken of juist wel wat tegen op ziet. Iedere bevalling is anders en elke vrouw ervaart een bevalling ook anders. Het is belangrijk om je van te voren al goed voor te bereiden, dat geeft meer vertrouwen in jezelf, je lijf en de bevalling. Deel je vragen met ons zodat we je passende tips en adviezen kunnen geven.

Meestal start een bevalling met weeën. De harde buiken die je eerder gehad kunt hebben worden pijnlijker en regelmatiger. Laat je lijf rustig het werk doen, zoek wat afleiding of ga lekker in bad / onder de douche. Als de weeën om de 3 minuten komen vinden we het fijn als je ons belt. Als de weeën nog niet om de 3 minuten komen maar je wilt ons wel bellen dan kan en mag dat natuurlijk ook!

Een klein gedeelte van de bevallingen start met het breken van de vliezen.

Vaak verlies je eerst een “plons” vruchtwater wat daarna overgaat in steeds een klein beetje vruchtwaterverlies. We willen graag weten welke kleur het vruchtwater heeft. Als je twijfelt over de kleur van het vruchtwater kun je een kraamverband uit het kraampakket in doen, als je dan weer wat verloren hebt is het goed te beoordelen. Als het vruchtwater bruin of groen is willen we dat altijd graag direct weten.

Na het breken van de vliezen komen de weeën bij de meeste bevallingen binnen 24 uur op gang.

Als je vliezen gebroken zijn wil je ons dat dan laten weten op 0341-356525?

Mocht je ongerust zijn of vragen hebben bel ons dan!

Als je denkt dat de bevalling begonnen is, wil je dan water koken, 2 kruiken vullen en deze in het bedje leggen? Indien nodig ook graag de slaapkamer waar je gaat bevallen verwarmen.

Lees meer ter voorbereiding op de bevalling op www.deverloskundige.nl.

Leer ons kennen

Het 9 maanden plan

Stap voor stap door jouw zwangerschap