De kraamperiode

Na de bevalling breekt de kraamperiode aan. Deze week is voor je vrouw of vriendin bedoeld om weer aan te sterken maar ook voor jullie samen om de baby te leren kennen.

Spoedvraag? Bel ons 24/7

0341 356 525

Na de bevalling breekt de kraamperiode aan. Deze week is bedoeld om weer aan te sterken en vooral om jullie baby te leren kennen.

De kraamverzorgster is in huis om je te verzorgen en van alles te leren over de baby en de voeding van de baby. Wij komen regelmatig langs om te horen hoe alles goed gaat. De verloskundige die betrokken is geweest bij jouw bevalling komt ook langs om nog een keer na te praten en eventuele vragen te beantwoorden.

Over het algemeen wordt over de kraamweek gesproken alsof het één grote roze wolk is. De realiteit is vaak anders. Je lichaam moet herstellen, de nachten zijn gebroken en je moet je kindje leren kennen. Daarnaast is het bij een eerste kindje vaak ook wennen aan de nieuwe rol die jullie als ouders hebben gekregen. Natuurlijk geniet je van jullie kleine wonder maar tegelijk is de kraamweek ook een tijd waarin hard gewerkt moet worden en dat is lang niet altijd rozengeur en maneschijn. Deel al je vragen en zorgen gerust met ons of de kraamverzorgster, we staan voor jullie klaar!

Tijdens de kraamweek komt de screener langs om de hielprik en gehoortest te doen. Van de gehoortest krijg je direct de uitslag. Bij de hielprik geldt geen bericht is goed bericht. Als er iets bijzonders uit de hielprik komt hoor je dat binnen vijf weken. Kijk voor meer informatie over de beide onderzoeken op: www.rivm.nl/gehoorscreening-bij-pasgeborenen en www.rivm.nl/hielprik

Meestal sluiten we onze zorg aan het einde van de kraamweek af. Natuurlijk afhankelijk van hoe het met jullie gaat. De zorg voor de baby wordt dan overgenomen door het consultatiebureau.

Wij blijven voor al jullie vragen bereikbaar. Mochten wij geen antwoord kunnen geven op jullie vragen dan weten we meestal bij wie je wél terecht kunt.

Zes weken na de bevalling kom je nog een keer op nacontrole. Als je in het ziekenhuis bent bevallen kan het soms nodig zijn om daar voor nacontrole te gaan, dit zullen we in het kraambed met je bespreken.

Leer ons kennen

Het 9 maanden plan

Stap voor stap door jouw zwangerschap