Leefstijl

De laatste jaren is uit onderzoek gebleken dat de leefstijl, gezondheid en werkomstandigheden van zowel de aanstaande moeder als van de vader een belangrijke invloed kunnen hebben op de gezondheid van de baby. Het is daarom goed om van te voren al bij een aantal zaken stil te staan.

Roken en het gebruik van alcohol of drugs verminderen niet alleen de kans op zwanger worden, maar ze kunnen grote schade aan de foetus aanrichten. Het is daarom verstandig dat jij en je man vóór de zwangerschap al stoppen met het gebruik van deze middelen.
Sommige medicijnen kunnen niet samen gaan met een zwangerschap. Mocht je hier vragen over hebben, dan is het verstandig om de voorschrijvende arts te raadplegen of contact met ons op te nemen.

Ook overgewicht blijkt een belangrijke risicofactor te zijn. De kans op een zwangerschap blijkt beduidend minder, terwijl de problemen tijdens de zwangerschap en bevalling groter zijn. Het is daarom raadzaam om vóór een zwangerschap af te vallen.

Uitgebreide informatie over zwanger worden en alles wat daar mee samen hangt kun je vinden op de site www.zwangerstraks.nl. Mocht je nog vragen hebben neem gerust contact met ons op.