Borstvoeding

Borstvoeding heeft grote voordelen voor de gezondheid en ontwikkeling van je kind en ook voor de gezondheid van jezelf. Flesvoeding levert, net als moedermelk, alle voedingsstoffen die een kind nodig heeft. Eén van de grote verschillen is dat moedermelk "eigen melk” is, in tegenstelling tot aangepaste koemelk van een fabrikant. Deze moedermelk wordt daardoor beter verdragen (denk aan allergieën) en bevat onder andere ook immuunstoffen. Deze spelen een belangrijke rol bij de beschermende werking tegen ziekten.

Andere voordelen zijn koestering en geruststelling van je kind, wat de band tussen jou en de baby versterkt. Een sneller lichamelijk herstel en een verminderde kans op infecties behoren bij de voordelen voor jezelf. Bij langdurig voeden is de kans op borstkanker aantoonbaar kleiner.

Ook al is borstvoeding geven iets heel natuurlijks, het is niet vanzelfsprekend dat de borstvoeding vanaf het begin goed loopt. Het is belangrijk om van tevoren al het één en ander te lezen en te horen over het normale verloop van de borstvoeding om de kans van slagen te vergroten. Juist in de eerste weken vraagt borstvoeding geven veel tijd en energie. Toch loont deze investering voor een goed verloop van de borstvoedingsperiode.

Tijdens de intake zullen we ingaan op je keuze voor de voeding van de baby en je voorlichten over borstvoeding en flesvoeding. In de loop van de zwangerschap komen we hier nog een keer op terug.